søndag den 31. januar 2016

Januars med sjaler og sokker.

Januar er gået, og den er gået stærkt. Jeg har strikket sokker og sjaler og alt muligt andet, så timerne i mine dage er alt for få. Min gode veninde Marianne mener, at jeg lider af et slemt tilfælde af Startknitis. (Det vil blot sige, at hovedet er fuldt af ideer til strikkeprojekter man bare må starte på — og så gør man det:–) Det er en fuldstændig ufarlig lidelse, som helbreder sig selv, når man når den fase, at nu skal nogle af alle de skønne projekter gøres færdige. Der er jeg så ikke helt endnu......
Jeg har selvfølgelig færdiggjort et sjal og et par sokker som aftalt med Lene, og det er helt vildt som jeg ser nye varianter og muligheder overalt. Skønt!
Sokkerne er strikket i et skønt garn i en blanding af uld og bomuld, og så er der helt små fine sølvtråde i. Det kan billedet desværre ikke rigtig gengive, men fine er de. Strømperne er strikket fra tåen og op, og med det fineste hulmønster, som går helt op i ribben. 
Månedens sjal er et Islandsk Forårssjal, som jeg købte garn og mønster til da jeg var til Islandske strikkedage sidste år. Jeg var til et skønt foredrag med designeren Helene Magnusson, som jeg så købte garn og opskrift af senere. Hun er super dygtig og garnet er lækkert og findes i de skønneste farver.  Hun arrangerer desuden Strikkevandreture på Island....som ser så fantastiske ud.

Sjalet skulle jo selvfølgelig have været fotograferet på knitrende hvid sne i det skønneste solskin. Det kunne jeg ikke lige finde, så I må nøjes med dette. God strikkelyst derude:-) Vejret er med os.

16 kommentarer:

 1. Et spændende sjal, der er da gode detaljer i det. Hav en god søndag

  SvarSlet
 2. Hvor er dit sjal dog flot og sikke nogen skønne farver. Strømperne er også ganske fine. Spændt på at se dit sjal for februar

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine, dine sokker. Jeg ville ende med aldrig at få dem brugt fordi jeg var bange for at der gik hul i dem ;-)
  Lækkert sjal, meget nordisk og flot i d douce farver

  SvarSlet
 4. Virkelig flot sjal - og spændende med din islandske designer, der arrangerer strikke-vandre-ture. Fantastisk at du når både sjal og sokker OG start på andre nye projekter.

  SvarSlet
 5. Altså Vibeke, jeg har det på samme måde - hvis du vidste, hvad der ligger og roder på bordene i stuen lige nu ;-) Men det er jo bare reneste strikkeglæde - hvor er vi heldige, at vi kan :-) Jeg håber også snart vi ses, så vi kan boble over sammen ;-) Sikke dejlige sokker - og et smukt farveforløb i garnet, så mønsteret træder tydeligt frem - jeg har 100 g strømpegarn med hele 2% sterling sølv, så jeg kan forestille mig glitteret :-) Og jeg er vild med sjalet - som Britt skriver er der noget meget nordisk over det og det ser ud til at have været rigtig sjovt at strikke. Den designer må jeg kikke nærmere på. Ha en rigtig dejlig søndag - jeg skal starte et par nye sokker op ;-)

  SvarSlet
 6. PS: Du kan glæde dig til dit færdige Promenadesjal - det er altså bare sådan et rigtigt hyggesjal :-)

  SvarSlet
 7. Det er noget af en opgave du og Lene har sat jer selv på, men flotte ting I får ud af det, både sjal og sokker.Hvad mon februar byder på?

  SvarSlet
 8. Det er et sødt sjal, det har jeg ikke set før. Sokkerne er også fine.
  Startknitis er en ret udbredt lidelse hvor første fase yderst sjældent når anden fase, i hvert fald her i huset :o)

  SvarSlet
 9. Det er et skønt sjal, du har strikket, Helene Magnusson laver rigtig mange lækre ting.
  Og sikke fine sokker, jeg glæder mig til at se flere sjaler og sokker hen over året

  SvarSlet
 10. Det er bare et smukt sjal, har ikke set det før og sokkerne er skønne med det fine hulmønster, godt gået, tager altså hatten af for jer, at i kan nå alt det.

  SvarSlet
 11. Ensfarvede sokker og stribet tørklæde. Har I alligevel koordineret lidt :-)
  Det er nogle meget lækre sokker, og et meget smukt sjal.

  SvarSlet
 12. Sjalet ditt var så lekkert i fargene! Nydelig mønster og hullstrikk! Sokker med hullmønster er også så delikat, og så fint i flerfarget garn :)

  SvarSlet
 13. "Startknitis" er en ok lidelse:-) Og du får jo bestemt også afsluttet nogle skønne ting.

  SvarSlet
 14. Meget smukt sjal. Sokkerne er ekstremt også fine. Det er meget spændende at følge dit og Lenes store projekt. Venter spændt på de næste 11 sjaler og sokker. Jeg lider også af Startknits, men det er nu ikke så slemt.

  SvarSlet
 15. Lider vi ikke alle lidt at Startknitis ind imellem....heldigvis er det som du skriver helt ufarligt 😂😂
  Smukt sjal - det lyser jo helt op i en mørk tid. Og fine sokker - de ser så bløde ud :-) held og lykke med denne måneds projekter 👍

  SvarSlet