mandag den 30. maj 2016

Kom maj du søde milde......

-gør skoven atter grøn.
Maj måneds sjal er fotograferet i skoven som jeg besøger næsten hver dag. Turen går ind i en del af Nørreskoven og bevæger sig langs Farum sø.
Sjalet hedder Rangoli og det var et Lene fandt på Twist collections hjemmeside, da jeg besøgte hende for snart mange uger siden. Sjalet er så sjovt at strikke. Der sker noget hele tiden, og jeg er vild med resultatet. Jeg var i tvivl om både farver og garnkvalitet undervejs, men jeg er absolut tilfreds. Sjalet er strikket i "Three Irish Girls". Det er valgt på grund af farverne, og jeg opdagede først da jeg var i gang, at det består af 85 % merino og 15 % nylon.. Normalt strikker jeg helst ikke med så meget kunststof, men jeg sov i timen, og er heldigvis glad:-)


Der er to forskellige mønstre som pryder sjalet, og så en fin kant. Det er absolut et sjal der kan tåle og ligefrem fortjener en gentagelse. Jeg tror at rigtig mange garntyper vil virke..vi får se.
Maj måneds sokker/strømper har været lidt af en prøvelse, men når jeg så ser dem på, så er de det værd. 
De har en perfekt pasform, og er jo som så ikke svære..lige indtil man kommer til skaftet. Så strikkes de to farver ind, med fire tråde i hver side, som så skal føres fint og og rundt og ind imellem hinanden. Den første var svær, men jeg må indrømme at jeg nød processen på den anden, som jeg også synes er flottere. Nu er de her og så må vi se om jeg bliver fristet igen. Disse er strikket i Arwetta fra Filcolana og det er et par som jeg kom til at love væk til en kollega - som bruger str. 45 i sko:-( Der er brugt næsten 2 nøgler af bundfarven.


Nu skal jeg vælge Juni måneds modeller og aftale med mig selv hvilken UFO der evt også skal færdiggøres, men først en tur til Lenes blog.
God strikkelyst i solskinnet:-)

10 kommentarer:

 1. Kære Vibeke - den tur må du tage mig med på, når jeg kommer i juli :-) Hvor er det blevet flot dit Rangolisjal - sikke skønne farver, jeg er vild med dem og ja, det er bare så sjovt at strikke, at vi bliver nødt til at gentage :-) Jeg må også have et i uld :-) Jeg er, som du ved, udfordret denne måned og kommer først til at blogge senere i dag - det er også kun den 31, he he ;-) Jeg kender fornemmelsen, hvis man har overset, at der er kunstfibre i garnet, men det går nok til sådan et sjal - mon ikke Three irish girls er tænkt som strømpegarn så?
  Jeg har ganske enkelt aldrig set så flotte sokker og jeg så jo processen - jeg er dybt imponeret over du har gjort det og endnu mere imponeret over, at du fik en slags flow i 2´eren :-) Det lykkedes trods alt også mig med de tyrkisk inspirerede sokker, selvom det har holdt hårdt! Og nu til arbejdet, jeg skal til at åbne - vi "tales ved" senere :-)

  SvarSlet
 2. Wauw, sikke et smukt sjal, farverne er vel nok fine
  Strømper i str 45 er en udfordring i sig selv, men du har søreme strikket et flot par af slagsen

  SvarSlet
 3. Sjovt i begge har haft samme sjal på pindene og med så forskelligt udtryk. Flotte er de og flotte sokker

  SvarSlet
 4. Også vildt flot sjal fra din side, meget flotte farver. Sokkerne er jeg helt vild med, hvor har du fundet den opskrift?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sokkerne hedder "Our Paths Cross" og er fra en meget skøn sokkebog som hedder Sockupied. Der er rigtig mange fine.

   Slet
 5. Dit Rangoli er også bare så smukt. Sjovt I lige faldt over det samme - eller var det fælles inspiration ? jeg var så heldig at få garn og opskrift da strikkeklubben var på besøg sidst, så nu ligger det og råber på mig. Og jeg glæder mig til at komme igang. Det er det samme bomuldsgarn, som Lene har brugt i sit - men i andre farver. Dit farvevalg er også utroligt flot - og passer perfekt til skoven i baggrunden. Sokkerne er flotte - men jeg kan godt lige fange, at de nok ikke hverken er nemme eller enkle at lave.

  SvarSlet
 6. Det var sjovt at se to så smukke sjaler, i helt forskellige farver. Godt du fortsatte med at strikke i det garn, selvom du måtte "sluge et par procenter kunststof" he he. Hvad hedder mønsteret på dine strømper? De ser spændende ud. Hav en fortsat god weekend, når du kommer dertil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Sokkerne er fra bogen "Sockupied" og de hedder Our Paths Cross. Bogen er helt fantastisk.

   Slet
 7. Dit sjal er også meget smukt :-) Sjovt at se det i forskellige farver.
  Super lækre strømper - enkle og alligevel med et pift / mønster. Se ikke helt let ud med farverne der skal sno sig om benet.

  SvarSlet
 8. Det er et flot sjal - sjovt med alle farverne. Og strømperne er så stilfulde - men pyhh for en stor størrelse ;-) Dejligt med naturen så tæt på - og perfekt til en fotografering!

  SvarSlet