søndag den 28. januar 2018

Januar i gult☀️

Året er startet med en masse strik i gult. Måske prøver jeg at kalde solen frem:-) Jeg startede med en Moebius fra Katrine Hannibal, og jeg blev så glad for mønsteret, at jeg synes den fortjente en hue også. Så her er vi:-)
Lene og jeg har igen i år en strikkeudfordring kørende, og vi skiftes til at give hinanden en udfordring hver måned. Jeg lagde ud, og januars udfordring blev denne "Cornelia" designet af Rikke Frydensbjerg, som jeg aldrig før havde hørt om. Hvis hun laver mere i denne fine stil, så er jeg så klar. Både Lene og jeg har strikket modellen, men i to meget forskellige farvestillinger. Det er vildt hvad det gør af forskel for det færdige resultat. Normalt er jeg slet ikke til noget der går op i halsen, men jeg elsker denne her. Så skøn.  
Jeg har allerede modtaget næste måneds udfordring, og den står på Strik fra lageret, og færdiggørelse af mindst en UFO - jeg sætter barren højt, og satser på 3, for guderne skal vide, at der er nok af dem. Jeg har lige i forbindelse med min flytning ryddet op, så jeg ved hvad der ligger. Jeg ved også, at det er skønne ting jeg glæder mig til at færdiggøre, så jeg sætter i gang:-) God strikkelyst.

FAKTABOKS: Moebius
Design: Kathrine Hannibal,www.oenling.com
Garn: 200 g oenling garn nr. 1 (75%merino/25%angora) Farve Celery
Fra lager: hmmm oenlings lager, ikke mit:-)
Pinde: Jeg har strikket på p 4,5 mm
Bemærkninger: Dejlig opskrift, med gode tips, fine forklaringer og links til you tube. 

Huen har jeg selv designet, og jeg har brugt ca. 50 g af samme garn til den.

FAKTABOKS: Bluse "Cornelia"
Design: Rikke Frydensbjerg
Garn: Lamauld fra Camarose. / nøgler i bundfarve og 3 i mønsterfarven. Der findes så mange flotte farver...
Pinde: Der foreslås at strikke på 4, 4,5 og 5 mm, men jeg har undladt at bruge p 4. Jeg var bange for at halskanten( og de øvrige kanter) blev for stramme. Jeg er helt tilfreds:-)
Bemærkninger: Dejlig opskrift med fine diagrammer. Der var beskrevet en indtagning og efterfølgende udtagning for at samle halsen. Jeg har undladt dette for ikke at få halsen for stram. Modellen kan strikkes i en kort og en lang udgave. Jeg har valgt den korte.8 kommentarer:

 1. Årstiden kalder næsten også på gult - og du er klar til de første erantis 😉 . Det ser flot ud, det du har lavet. Og du har helt ret i, at udtrykkene bliver helt forskellige, alt efter farvevalg, hvad angår cornelia blusen. Jeres er smukke på hver sin måde 😃

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak☀️farver er forunderlige. Heldigt for os der strikker🤗

   Slet
 2. Gult er kult! Veldig flotte plagg.

  SvarSlet
 3. Gult er så godt til dig, så jeg forstår godt det er det du vælger :-) Vores Corneliaer er bare så seje - dem skal vi vist ha med til Saltum, hvor der altid plejer at være temmelig koldt ;-) Jeg går i gang med UFO strik i aften, jeg aner bare næsten ikke, hvor jeg skal starte :-) Glæder mig så meget til vi ses - nu tror jeg julegaven er hjemme, jeg bestemmer mig hele tiden om ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja☀️Cornelia x 2 skal til Saltum sammen med alt det andet👍Glæder mig til vi ses snart. Tænker bare jeg flyver afsted i en UFO🤣julegave ... skønt🤗

   Slet
 4. Den er super flot😊
  Jeg er netop gået i gang med en Cornelia men har et problem ved diagram 2 ved de 5 masker mellem forstykke og bagstykket. Jeg kan ikke gennemskue hvad jeg skal strikke der. Måske du kan hjælpe😊
  Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne.
   Jeg vil gerne hjælpe, hvis jeg kan. Jeg forstår det sådan at du er i tvivl om hvordan maskerne som adskiller for og bag skal strikkes.
   Jeg har strikket dem ret i bundfarven, kun undtaget af de få omgange hvor der kun strikkes med mønsterfarven. Der er de strikket ret i denne farve. Jeg mener der står i opskriften, at man kan brodere bundfarven henover de få rækker, hvis man gerne vil have en helt "ren" bort under ærmerne. Det har jeg ikke gjort. Håber det er forståeligt hvad jeg skriver, eller må du sige til. God strikkelyst.

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet